sprickor blev hål i fasaden

För tillfället borde jag sitta och skriva på ett CV på engelska. Jag har inte börjat än och det ska in imorrn. Jag ska väl börja snart antar jag. Ska förmodligen träffa Linda lite senare och jag räknar med att hela kvällen blir uppbokad. Har som tur är bara en lektion imorrn vilket betyder att jag kan plugga lite på förmiddagen.

Utöver detta så händer inget intressant, iof var detta inte så intressant heller men whatever. Jag orkar inte riktigt blogga. Jag vill fota. Och tydligen var vi de enda i klassen som faktiskt bildat en grupp till projektarbetet. Bra där.

22.18

Söndag idag då, faktikst ingen ångest inför skolan imorrn trots att jag börjar 8.30. Har fetaste håltimmen efter första lektionen också och en håltimme på eftermiddagen. Kom på att jag måste fixa nåt mataktigt att ta med imorrn eftersom jag ska åka direkt till träningen efter skolan.

Var hur som helst på kräftskiva igår. Det var riktigt fint väder och varmt i solen! Dock aningen mycket getingar när vi skulle äta men vi överlevde. Det blev kallt sen när solen försvann och det blev mörkt. Men då badade vi bastu och tunna. Jag badade till och med i sjön, men det var typ 18 grader i vattnet så det var inte så farligt. Det var 9 grader i luften liksom... Rolig kväll var det i alla fall. Kom hem idag och nu är jag trötter. Funderar faktiskt på att gå och lägga mig och läsa eller nåt. Roligare än så blir det inte!

Foto: Självporträtt







Lekte lite med kameran idag. Bara en lektion i skolan så jag hade mycket fritid. Ett urval av de bilder som jag blev nöjd med.

torsdag

Idag är jag grymt trött! Tror att det har och göra med denna intensiva dag. Började vid halv nio idag med en ca en och en halvtimme lång föreläsning om projektarbetet vi ska göra. En introduktion typ om vad som ska finnas med, hur man ska gå tillväga etc. Mycket att ta in. Direkt efter det kom det två tjejer som visade oss de olika studentmössorna som finns att beställa samt studentkläder och liknande. Sen senare hade vi vår enda lektion, persondatorer. Nytt ämne och första lektionen i det ämnet. Efter det gick jag för att prova ut en studentmössa och göra en beställning på det. Känns lite skumt att beställa en mössa när vi knappt gått en vecka i skolan än. Men det är roligt ändå, dock aningen dyrt. Så när jag kom hem så halv däckade jag i sängen haha. Sov en liten stund så nu är jag mycket piggare. Bara dags att fundera ut ett projektarbete.

22.00



Idag har jag varit mycket piggare av någon anledning. Produktiv som attan, räknat nästan två sidor matte och det är rätt enkelt. Har funderingar på att läsa mette breddning i vår (matte F typ) men jag vet inte än. Kommer isådall läsa matte breddning och matte diskret parallellt, kanske blir lite jobbigt heh. Vi får väl se. Bra dag idag helt enkelt, imorrn slutar jag tio i fyra men jag ska väl överleva. På torsdag är det projekthalvdag och nåt studentgrejs (har inte fattat vad det är än haha). Den här terminen kommer nog bli bra faktiskt.

we all need somebody that we can lean on

Alltså det här är inte okej. Ge mig lite mer sommarlov tack!

Som sagt första dan idag, började vid 9 med upprop och lite annat vanligt som man gör. Fick mitt skåp (överskåp YES!) kändes dock lite konstigt att ha skåp på samma ställe som i tvåan fast inte ha exakt samma, konstigt det där blev nu. Hur som helst, det var lektioner från 10 och självklart ska min första lektion vara fysik B, jag dog lite. Nej men allvarligt talat så var jag och Darja lite off hela den lektionen (typ hela dan egetnligen). Men det blev lite gjort. Senare hade vi matte (matte E dessutom, nu börjar det kännas som att man kan lite matte), fick liiiite gjort men var grymt trött. Sen hade vi historia och religion, jag sov nästan. Alltså först pratade våran lärare en del och sen fick vi läsa massa sidor i boken (på båda lektionerna, samma lärare) och innan jag hade hunnit läsa klart så skulel vi bryta. Det hela slutade med att jag fick sluta klockan tre istället för tjugo över fyra, alltid något!

Träning med tjejerna idag, var inte alls pepp på löpning efter skolan men det gick bra ändå. Träningen i övrigt tycker jag gick rätt bra, dock var väl inte vi ledare särskilt förberedda men vi improviserade lite. På onsdag blir det hårdträning helt enkelt. Nu är jag helt slut och sitter nästan och sover vid datorn, kanske dags att sova. Imorrn är det skola igen, men bara tre lektioner så jag ska nog överleva. Måste komma på en idé till ett projektarbete också...

allvaret drar igång igen...

Japp, imorrn är det skola igen. Är faktiskt lite taggad, kan bero på att mitt humör ligger på topp för stunden (ingen aning varför men jag klagar inte). Blev godkänd på friståendekursen idag haha, har varit en grymt lärorik helg! Men det är svårt att försöka bygga friståenden, vi kommer nog få kämpa lite med att bygga ett till tjejerna. Men det kommer förmodligen bli väldigt bra i slutändan. Helgen har gett en massa inspiration så jag har suttit hela eftermiddagen och letat låtar att göra olika program till. Har typ gjort klart ett styrkeprogram som tjejerna kanske ska få göra imorrn, vi får se. Det är löpträning som gäller imorrn på träningen, jag sitter och undrar hur jag ska klara detta eftersom jag knappt kan gå nerför trappen för att jag har sån träningsvärk i låren.

varje litet steg du tar

Det är friståendekurs som gäller hela helgen. Första dagen idag då och faktiskt roligt och lärorikt! Dock jobbigt eftersom det var så lång dag. Och imorrn blir det upp tidigt igen, känns inte som världens roligaste sätt att avsluta lovet på men men... Har passat på att njuta dagarna innan istället.

Onsdagkvällen spenderades hemma hos Carin, vi bakade bullar och kollade på film, naaaajs. I torsdags var jag hos Darja hela dan och vi kollade Prison Break haha. Har kollat två hela säsonger nu, bara två kvar! I fredags så bara tog jag det lugnt, låg i sängen fram till tolv typ så grymt härligt. Men nu taggar vi inför skolstarten och nedräkningen till studenten börjar självklart redan nu. Utspringet skulle tydligen vara den 1:a juni, brors födelsedag men den får han fira lite senare (elak syster...) jag är TAGGAD!

jag dricker inte kaffe

"En dag råkade Åsa av misstag koka kaffe (!?)
Hon hällde upp en full kopp kaffe och drack upp en sjättedel av innehållet.
-Usch då! Rena rävgiftet, sa Åsa och fyllde koppen med mjöl.
Hon drack upp en tredjedel av drycken.
-Smakar fortfarande kaffe, muttrade Åsa.
Hon fyllde än en gång på med mjölk så att koppen blev full.
Därefter drack hon ur hälften av drycken
-Fortfarande för magstarkt, sa Åsa och fyllde återigen koppen med mjölk.
-Äntligen drickbart, sa Åsa och med några rejäla klunkar svalde hon all dryck i koppen.

Har du nu druckit mest kaffe eller mjölk?

Rätt svar ger dig rätt att öppna presenten..."


Denna text fick jag på ett av mina paket i tisdags. Min första tanke var att jag inte ens tycker om kaffe och skulle aldrig komma på idén att koka kaffe till mig själv så svaret borde vara att jag inte dricker kaffe. Men frågan var ju hypotetisk så jag var tvungen att komma på rätt svar. Och självklart så klarade jag det (jag går ju matte data så det hade ju varit lite pinsamt om jag inte lyckats lösa den...) sen kan vi ju strunta i att jag fick liiiite hjälp på traven när folk runt omkring satt och diskuterade frågan.

Hur som helst så svarade jag rätt (svaret var att jag druckit lika mycket kaffe som mjölk, med lite bråkräkning vart det hela väldigt enkelt) och jag öppnade paketet och där i låg en bilnyckel till en bil som den på bilden. Bara att se till att fixa teoriprovet och uppkörningen nu!



sjuttonde augusti tvåtusentio

Imorse var första gången jag faktiskt blev väckt när mamma, pappa och bror kom in och sjöng för mig. Brukar alltid vakna tidigt och ligga i sängen och vänta och lyssna efter ljud ute i hallen, men nån gång ska väl vara den första. Har haft fullt upp typ hela dan, bakade hela förmiddagen och sen klockan två kom de första gästerna. Vi fikade och hade det allmänt trevligt. Sen vid sex kom det nya gäster och då åt vi och fikade lite senare igen. Har haft en superbra dag och fått jättefina presenter. Är trött som attan nu så jag ska faktiskt ta och lägga mig. Gonatt.

sextonde augusti tvåtusentio

Dagen började med frukost i sängen (jag övade lite inför morgondagen typ, nej men helt ärligt så orkade jag inte äta nere i köket + att jag tittade på tv). Sen åkte jag och mamma och handlade massa mat och annat grejs inför imorrn. Hade körlektion idag också, gick väl rätt bra faktiskt. OCH JAG HAR BOKAT UPPKÖRNING! Om ca två och en halv vecka så gäller det, känns aningen läskigt men det ska nog gå. Blir att hårdplugga teori nu eftersom det är den jag kan sämst.

Kvällen har spenderats med Linda, B&J och Harry Potter. Kan inte bli så mycket bättre. Och om ca 25 minuter fyller jag år.

you look beautiful all of the time


The Kooks - Seaside



The Kooks - Shine On

femtonde augusti tvåtusentio

Såg som sagt Shrek igår, riktigt rolig faktiskt. Men det är ju Shrek haha, måste se de tidigare filmerna för jag har inte sett de på jättelänge! Jag och Carin kolalde på New Moon när vi kom hem till mig också, eller ja, Carin sov typ lite och jag halvt också trötta som vi var. Sen drog vi hem till Hanna. Var en riktigt roligt kväll! Och snart är det min tur att fylla myndig, bara två dagar kvar.

Idag har jag fortsatt med min städning (var visst inte riktigt klar igår...). Sen åkte jag till centrum för att möta upp Jossan och Carin. Så hade vi ett planeringsmöte inför höstterminen med tjejerna, tror att det kommer bli bra det här. Om en vecka kör träningarna igång och även skolan, ska faktiskt bli skönt att komma tillbaka till lite vardagsrutiner.

forever after



Lite efter 10 är klockan och jag har hunnit städa hela mitt rum + gå igenom alla papper och grejer som är från skolan, lite lagom produktivt så där en lördag morgon. Men jag hade inget val, var tvungen att städa idag och eftersom jag ska möta upp Carin vid halv tolv så fick det bli så. Vi ska för övrigt gå och se Shrek idag, kommer bli roligt. Sen ska vi leta present till Linda som har fyllt år. Sen ska vi dra hem till mig och käka och senare ikväll blir det partey för att fira Hanna, Linda och Johanna roligt kommer det säkert bli.

Nu ska jag gå och äta frukost.

fredag den 13 augusti

Godmorgon, eller godmiddag eller vad det nu blir. Vaknade sent idag, har inte gjort det på ett tag nu haha. Vet inte om det är bra eller dåligt att jag börjar vända på dygnet igen när jag äntligen hade lyckats vända tillbaka det, men jag har en veckas lov kvar så jag tycker det är okej att vända på dygnet några dagar till. Har förövrigt fått mitt schema inför hösten, rätt chill kommer det nog bli ändå. Dock några sena dagar som självklart ska vara de två dagarna jag har träning med tjejerna. Det kommer säkert lösa sig på något sätt det där.

Ska åka ner till körskolan idag, är inte alls pepp på det men det måste göras. Känner för att ligga inne och titta på film hela dan, men det är ju rätt fint väder ute så det är väl bra om jag går ut lite. Är grymt fotosugen men har som vanligt inga idéer. Kanske hittar jag på nånting.

Och om fyra dagar är det jag som fyller år.

halkkörnig

Har kört halkbanan idag, och fan vad kul det var! Lärorikt också så klart. Känns ändå lite skumt att säga att det var roligt för det skulle inte vara roligt att få göra alla sakerna ute i trafiken, men ändå. Som att leka lite hah. Har fått testa på att krocka i 7 km/h, voltat med en bil för att känna hur det känns, bromsa på strävt och halt underlag i olika hastigheter samt väja för barn (det var pinnar egentligen haha) och efter det stanna för stoppplikt på halt väglag. Den sista uppgiften (när man skulle väja för barnen) var roligast haha. Men det var svårt att få stopp på bilen och stanna där man skulle stanna. Fick sladd flera gånger när jag bromsade och svängde samtidigt. Roligt var det i alla fall och nu är det bara uppkörning och teoriprovet kvar!

I måndags åkte jag och mamma på kryssning till Tallin, kom hem igår morse. Det var riktigt mysigt. Båten gick i måndags kväll och kom fram till Tallin tisdag morgon. Så var vi i Tallin hela tisdagen och så gick båten hem igen i tisdags kväll. Lagom lång resa blev det.

memories...


Bild från studion i höstas tagen från Hodas blogg (Furkan som är fotograf)

Kommer sakna fotografisk bild sjukt mycket nu när skolan börjar. Tack Furkan och Hoda och alla andra för att ni gjorde de lektionerna så underbara ♥

du ser andra halvan av solen när den sjunker i väst









Lite sent men... här är i alla fall bilder från när jag och Sandra åkte in till stan för att fotografera soluppgången. Bättre sent än aldrig, right?

I want you to notice when I'm not around

Regnet öser ner verkligen, men jag är glad ändå. Känner mig så där sprallig och glad, härlig känsla! Ska dra mig ner mot körskolan någon gång under dagen, har inte varit där på en vecka så det är bäst att jag pallrar mig ner dit om jag ska klara teoriprovet sen.

Igår eftermiddag mötte jag upp Linda och vi drog till Kista och shoppade, åt supergoda nudlar och köpte frukt. Sen drog vi till sumpan för att hyra film men den fanns inte där men vi köpte med oss lite godis haha. Fast jag åt upp nästan allt på vägen hem heh... Så vi gick förbi konsum istället och hyrde Harry Potter. Sen drog vi hem till mig och gjorde iordning en mycket god fruktsallad. Sen kollade vi på filmen och hade det allmänt kul. Trevlig kväll med andra ord.

cause all of the stars are fading away

Det har varit en jobbig vecka. Att vara på gymnastiksolan 9-16 varje dag är tufft. Har varit helt slut på kvällarna, däckade vid 10 i torsdags kväll och nåt liknande i fredags. Men det har ändå varit roligt, så nu är jag pepp på att börja terminen med mina tjejer. Men det är väl inte så långt kvar nu, 2 veckor till skolstart såå...

Igår var det en heladag hemma hos Darja, vi kollade Prison Break haha. Vi skulle kollat hela säsong 2 men när vi skulle börja kolla upptäckte vi att vi hade några avsnitt kvar på säsong 1 så vi hann inte kolla hela tvåan. Men nästa vecka ska vi träffas igen. Det blixtrade som attan sen när jag skulle hem, men inte så mycket åska som man hörde. Kände mig inte jättepepp på att gå till bussen då men pappa var snäll och kom och hämtade mig istället. Tur var väl det för regnet öste verkligen ner. Men lite mysigt ändå vare.

Ska träffa Linda senare idag efter att hon jobbat klart. Sen ikväll ska vi kolla på film, blir förmodligen Harry Potter haha. Men innan det ska jag nog ta och åka till Ica och handla lite, jag är baksugen så jag måste handla lite grejer.

...

Jag jobbar denna vecka vilket har lett till att jag har ont lite överallt, är trött som jag vet inte vad på kvällarna. Jag återkommer till helgen.

prideparaden 2010










RSS 2.0